Faethon Trail - Κανονισμός

ΓΕΝΙΚΑ: O Faethon Trail 14k +400m είναι ένα αγώνας βουνού που διεξάγεται στον δυτικό Όλυμπο. Κινείται σε δασικό μονοπάτι και χωματόδρομο και ενδείκνυται για αθλούμενους που θέλουν να δοκιμάσουν έναν αγώνα βουνού!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024 με ώρα έναρξης στις 08:30πμ. Η εκκίνηση θα δοθεί στην κεντρική πλατεία του χωριού Κοκκινοπλός Ολύμπου.

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν γυναίκες και άντρες που έχουν συμπληρωμένο το 18ο έτος της ηλικίας τους. Δεν υπάρχουν αγωνιστικά κριτήρια συμμετοχής. Tο όριο συμμετοχών είναι τα 300 άτομα. Οι συμμετέχοντες έχουν την απόλυτη ευθύνη για τη συμμετοχή τους, άρα και την εμπειρία και τη γνώση να κινηθούν σε περιβάλλοντα όπως αυτό του Ολύμπου.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ: Δεν ζητείται ιατρική βεβαίωση υγείας για τη συμμετοχή στον αγώνα. Όλοι οι αθλητές όμως θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ανάληψης ευθύνης για τη συμμετοχή τους στο γεγονός.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Η πλατφόρμα εγγραφών θα ανοίξει στις 15 Απριλίου στο site της διοργάνωσης www.faethonrace.gr

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής είναι €15 και καταβάλλεται τραπεζικά.

ΠΑΡΟΧΕΣ:

  • Μαντήλι τύπου Buff από το Peak Store
  • Κάλτσες για τρέξιμο από την Desocks
  • Μεταφορά από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη με το L.A. TRAVEL
  • Μπάρα δημητριακών από την MALUS Garden
  • Παροχή αναψυκτικού και νερών από την ΒΙΚΟΣ
  • Ανάγλυφο μετάλλιο τερματισμ
  • Ηλεκτρονική χρονομέτρηση
  • Δωρεάν φωτογραφίες
  • Δωρεάν διαμονή στις κατασκηνώσεις Κοκκινοπλού
  • Παροχές αποκατάστασης μετά το τέλος του αγώνα

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ: Το χρονικό όριο τερματισμού είναι οι 3 ώρες, δηλαδή στις 11:30πμ το όριο τερματισμού.

ΑΝΑΒΟΛΗ-ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΠΑΡΑΤΑΣΗ: Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών η οργανωτική επιτροπή θα αποφασίσει με βάση την ασφάλεια αθλητών και εθελοντών την αναβολή ή μερική αλλαγή της διαδρομής.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Η διαδρομή είναι κυκλική, έχει συνολικό ανάπτυγμα 14 χιλιόμετρα και συνολική ανάβαση 400 μέτρα. Η εκκίνηση και ο τερματισμός είναι το χωριό Κοκκινοπλός στα 1100μ.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ: Υπάρχουν 3 σταθμοί τροφοδοσίας με νερά

Στη Βρύση Αβντι 3,5 χλμ, Βρύση Τσουρέκα 7 χλμ, Βρύση Σαφέτη 11χλμ

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Απαγορεύεται η εξωτερική υποστήριξη των αθλητών καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

ΣΥΝΟΔΕΙΑ: Απαγορεύεται η συνοδεία των αγωνιζόμενων έστω και για ελάχιστα μέτρα, από οποιοδήποτε πρόσωπο δεν συμμετέχει ως αγωνιζόμενος.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: α) Νερό, β) Ρολόι GPX, γ) Κύπελλο για υγρά πολλαπλών χρήσεων.

ΠΟΙΝΕΣ: Για όλες τις παραβάσεις των κανονισμών (συνοδεία, υποστήριξη κατά μήκος της διαδρομής, ρήψη σκουπιδιών, κακή συμπεριφορά) υπάρχει μία και μόνο ποινή, ο αποκλεισμός από τη συνέχιση του αγώνα. Το ίδιο ισχύει και για τον εκπρόθεσμο τερματισμό των αθλητών, έστω και για ένα δευτερόλεπτο από το προβλεπόμενο χρονικό όριο, σύμφωνα με το χρονόμετρο της Γραμματείας!

Σε περίπτωση που αθλητής δεν περάσει από κάποιο σταθμό αλλά τερματίσει τον αγώνα θα έχει ποινή 1 ώρα.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Προβλέπεται στοιχειώδης ιατρική υποστήριξη και πρώτες βοήθειες στον Κοκκινοπλό και σε όλους τους σταθμούς από εκπαιδευμένα μέλη της Ομάδας Διάσωσης.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ:Η διοργάνωση έχει μεριμνήσει ώστε σε όλους τους σταθμούς του αγώνα να υπάρχουν μέλη της ομάδας διάσωσης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Τα αποτελέσματα του αγώνα θα δημοσιευτούν αναλυτικά στο διαδίκτυο και θα δημιουργηθούν πίνακες με κατάταξη των επιδόσεων.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ: Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα –υγειονομικά πρωτόκολλα που θα θεσπίσει η Γ.Γ.Α.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Ο κάθε αγωνιζόμενος απαλλάσσει εκ προοιμίου τη διοργάνωση, από οποιαδήποτε ευθύνη προκύπτει από βλάβη της υγείας του προκύψει στη διάρκεια του γεγονότος ή μετά από αυτό, εξαιτίας παθολογικών ή φυσικών αιτίων. Η ευθύνη της διοργάνωσης περιορίζεται στις υπηρεσίες-παροχές που περιγράφονται στο παρόν κείμενο. Ο κάθε αθλητής θα υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ανάληψης ευθύνης με την παραλαβή του αριθμού του.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: Με τη συμμετοχή του ο κάθε αγωνιζόμενος εκχωρεί τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών που θα τραβηχτούν στη διάρκεια του γεγονότος, θα δημοσιευτούν στο μέλλον και θα αφορούν όσους συμμετείχαν σε αυτό.