Faethon Skyrace - Κανονισμός

ΓΕΝΙΚΑ: O Faethon Sky Race 24k +1800m είναι ένα αγώνας βουνού που διεξάγεται στον δυτικό Όλυμπο. Κινείται σε μονοπάτι, αλπικό τερέν και κόψεις και χρειάζεται πολύ καλή φυσική κατάσταση!

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Ιουλίου 2023 με ώρα έναρξης στις 08:00πμ. Η εκκίνηση θα δοθεί στην κεντρική πλατεία του χωριού Κοκκινοπλός Ολύμπου.

ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν γυναίκες και άντρες που έχουν συμπληρωμένο το 18ο έτος της ηλικίας τους. Ως αγωνιστικό κριτήριο, καθορίζεται ο τερματισμός σε έναν αγώνα βουνού τουλάχιστον 15km, τα τελευταία 2 ημερολογιακά έτη. Tο όριο συμμετοχών είναι τα 300 άτομα. Οι συμμετέχοντες έχουν την απόλυτη ευθύνη για τη συμμετοχή τους, άρα και την εμπειρία και τη γνώση να κινηθούν σε περιβάλλοντα όπως αυτό του Ολύμπου.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ: Δεν ζητείται ιατρική βεβαίωση υγείας για τη συμμετοχή στον αγώνα. Όλοι οι αθλητές όμως θα υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ανάληψης ευθύνης για τη συμμετοχή τους στο γεγονός.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Η πλατφόρμα εγγραφών θα ανοίξει στις 15 Απριλίου στο site της διοργάνωσης www.faethonrace.gr

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής είναι €30 και καταβάλλεται τραπεζικά.

ΠΑΡΟΧΕΣ: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί race bag με chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, δωρεάν γεύμα στον Κοκκινοπλό μετά τον αγώνα και θα γίνει κλήρωση δώρων.
Σ’ όσους τερματίζουν, μετάλλιο πολυτελείας και για τους νικητές κύπελλα και έπαθλα.

ΧΡΟΝΙΚΑ ΟΡΙΑ: Το χρονικό όριο τερματισμού είναι οι 6 ώρες, δηλαδή στις 14:00μμ το όριο τερματισμού
Ενδιάμεσα χρονικά όρια διέλευσης (κόφτης) 3.5 ώρες, Διάσελο Καρδάρα 14χιλ 2340μ, εκεί υπάρχει Cp και Σταθμός ανεφοδιασμού

ΑΝΑΒΟΛΗ-ΜΑΤΑΙΩΣΗ-ΠΑΡΑΤΑΣΗ: Σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών η οργανωτική επιτροπή θα αποφασίσει με βάση την ασφάλεια αθλητών και εθελοντών την αναβολή ή μερική αλλαγή της διαδρομής.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Η διαδρομή είναι κυκλική, έχει συνολικό ανάπτυγμα 23,5 χιλιόμετρα και συνολική ανάβαση 1800 μέτρα. Η εκκίνηση και ο τερματισμός είναι το χωριό Κοκκινοπλός στα 1100μ, το ψηλότερο σημείο είναι η κορυφή Χότζας στα 2580μ.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ: Υπάρχουν 2 βασικοί σταθμοί τροφοδοσίας (αλμυρά και γλυκά σνακ, νερά, ηλεκτρολύτες): ο 1ος στην θέση Σμεος ( 7,5χλμ, 2050μ) και ο 2ος στην θέση Διάσελο Καρδάρα (14 χλμ, 2340μ)
Στη θέση Ρούδι (20χιλ, 1750μ) θα υπάρχει σταθμός με τρεχούμενο νερό πηγής.

ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ: Σημεία ελέγχου θα υπάρχουν στο Κιόσκι 2,5χλμ-1350μ, Σμέο 7,5 χλμ-2040μ, Χότζα 12χλμ-2580μ, Διάσελο Καρδαρά 13,5χλμ-2340μ, Ρούδι 20χλμ-1740μ

ΣΥΝΟΔΕΙΑ: Απαγορεύεται η συνοδεία των αγωνιζόμενων έστω και για ελάχιστα μέτρα, από οποιοδήποτε πρόσωπο δεν συμμετέχει ως αγωνιζόμενος.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΣ: α) Νερό, β) Ρολόι GPX, γ) Κύπελλο για υγρά πολλαπλών χρήσεων.

ΠΟΙΝΕΣ: Για όλες τις παραβάσεις των κανονισμών (συνοδεία, υποστήριξη κατά μήκος της διαδρομής, ρίψη σκουπιδιών, ανάρμοστη συμπεριφορά) υπάρχει μία και μόνο ποινή, ο αποκλεισμός από τη συνέχιση του αγώνα. Το ίδιο ισχύει και για τον εκπρόθεσμο τερματισμό των αθλητών, έστω και για ένα δευτερόλεπτο από το προβλεπόμενο χρονικό όριο, σύμφωνα με το χρονόμετρο της Γραμματείας!
Σε περίπτωση που αθλητής δεν περάσει από κάποιο σταθμό αλλά τερματίσει τον αγώνα θα έχει ποινή 1 ώρα.

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ: Όποιος αναγκαστεί να εγκαταλείψει τον αγώνα , θα πάει στο πλησιέστερο σημείο διακομιδής από την διοργάνωση (Σμέος/Διάσελο/Καρδάρα), θα επιστέψει τον αριθμό του και θα επιστρέψει με ευθύνη της διοργάνωσης στον Κοκκινοπλό, σε περίπτωση ανάγκης η διοργάνωση έχει μεριμνήσει για την παρουσία της Ε.Ο.Δ όπου και θα επιληφθούν της κατάστασης.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Προβλέπεται στοιχειώδης ιατρική υποστήριξη και πρώτες βοήθειες στον Κοκκινοπλό και σε όλους τους σταθμούς από εκπαιδευμένα μέλη της Ομάδας Διάσωσης.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ: Η διοργάνωση έχει μεριμνήσει ώστε σ’ όλους τους σταθμούς του αγώνα να υπάρχουν μέλη της ομάδας διάσωσης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Τα αποτελέσματα του αγώνα θα δημοσιευτούν αναλυτικά στο διαδίκτυο και θα δημιουργηθούν πίνακες με κατάταξη των επιδόσεων.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ: Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα –υγειονομικά πρωτόκολλα που θα θεσπίσει η Γ.Γ.Α.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Ο κάθε αγωνιζόμενος απαλλάσσει εκ προοιμίου τη διοργάνωση, από οποιαδήποτε ευθύνη προκύπτει από βλάβη της υγείας του προκύψει στη διάρκεια του γεγονότος ή μετά από αυτό, εξαιτίας παθολογικών ή φυσικών αιτίων. Η ευθύνη της διοργάνωσης περιορίζεται στις υπηρεσίες-παροχές που περιγράφονται στο παρόν κείμενο. Ο κάθε αθλητής, θα υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ανάληψης ευθύνης, με την παραλαβή του αριθμού του.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: Με τη συμμετοχή του ο κάθε αγωνιζόμενος εκχωρεί τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών που θα τραβηχτούν στη διάρκεια του γεγονότος, θα δημοσιευτούν στο μέλλον και θα αφορούν όσους συμμετείχαν σε αυτό.